NYC zingen in Birdland!

Maandag 12 november
Sochtends goed ontbijt gehad, pasta die Joe had gemaakt en een contrabas les gehad! Dat zou ik ook heel graag leren spelen. Daarna had ik met Joanna in Washington Square park afgesproken. We hebben een tijd gekletst over de jazz scene en de mannen. Het lijkt alsof we elkaar al jaren kennen, en het is fijn om een vriendin in NYC te hebben, die ook in de scene zit. We hebben zelfs nog “gebusked” … een paar liedjes samen gezongen. Daarna heb ik een beetje rondgelopen in de westvillage en wat geschreven, mn ouders gebeld en wat smsjes verstuurd.

Ik at risotto in een risotto restaurant en ontmoette Joanna daarna weer om een ijsje te eten. Savonds was ik uitgenodigd door Massimo Chioccia in Birdland. Massimo had daar zijn expositie van zijn schilderijen en die wilde ik graag zien, daarnaast was er de Cast party van Jim Carruso, en ik heb mn naam op de lijst gezet en ook n liedje gezongen. Het was grappig want Jim maakte een grapje over Nederlandse volksliedjes en toen heb ik heb daarop aangesproken en een stukje van “op een mooie pinksterdag” gezongen… Vonden ze geweldig. Ook super om in een wereldberoemde club te zingen met zoveel publiek. Na de show stelde Massimo me voor aan de baas, Gianni, en deze zei me dat ik moest laten weten als ik weer in de stad ben.

Toen nam ik afscheid van Massimo en fietste ik naar de Vanguard. Daar kon ik nog net t laatste stukje van de bigband zien en Joe en Tom waren er ook. Toen ben ik met Tom verder naar Smalls gegaan, en zag ik Joanna – want die was jarig! Dat was gezellig, daarna kwam ik Pasquale Grasso tegen, en we hebben erg lang staan praten. Een geweldige gitarist, hij is iets jonger dan ik, maar zijn ziel voelt ouder..

Ik zou opblijven tot 5 en dan met Jonah (mijn klasgenoot) meerijden naar Boston. Hij was op bezoek bij zijn broer in de bronx, die studeert bij Fordham. Ik kwam thuis rond 4:30 en Joe was nog op … Ik heb mn spullen gepakt, en toen kreeg ik een sms van Jonah, hij had niet geslapen, dus hij kon niet terug rijden. Morgen, dinsdagochtend misschien..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *