NYC mannen en wederom nachtelijke jazz sessies…

12 oktober 2012

Ik kwam dus rond 5:30am terug bij Joe, en hij was nog wakker (?!). Hij vertelde me dat hij wel 10 uur piano had gestudeerd en dat hij klaar was om piano te spelen. We speelden liederen van Mozart, Bach en Schumann, en toen hebben we nog quartemain gespeeld op de piano, het werd 7 uur, toen 8 uur, en was het tijd dat Joe pasta ging koken. Ondertussen had ik mn pyjama maar aangedaan en was op de bank gaan liggen – waar ik altijd slaap – en was al bijna half in slaap toen Joe zijn contrabas pakte en me vertelde dat we nog wat jazz moesten spelen….Zingend vanaf de bank… “night bird” .. Rond 9 uur viel ik in slaap. Tot ongeveer 11 uur, want toen werd ik wakker van de stofzuiger… we zouden Tom en Joanna te eten krijgen op maandag, dus er moest schoongemaakt worden – vond Joe.

Rond 12 namen we ontbijt, en we fietsten naar t klassieke concert in YMCA concert hall. Mozart en Dvorak en een exotische componist die ik nu niet meer kan herinneren. Joe was ongemakkelijk en ging halverwege weg, hij moest naar huis om te douchen en zich klaar te maken voor zijn optreden in Fatcat later in de middag. Ik ben naar Fatcat gefietst na t concert en daar zat ik gezellig met Tom van der Zaal naar Joe’s optreden met pianist Ahood te kijken. Later hoorde ik van Joe dat Ahood had gevraagd of Joe het met mij “deed” waarop Joe ongemakkelijk antwoordde dat dit verre van het geval was. Joe zou dat nooit doen, we zijn vrienden, hij heeft helemaal niet de intentie om ook maar iets met mij te proberen. In antwoord op Joe reageerde Ahood geagiteerd en zei Joe dat hij mij niet moest “Cockblokken” … wat een zak.

Mannen in de jazz. Dit is een openbare blog dus ik weet niet zeker of ik het wel moet schrijven, maar het valt me soms zwaar dat ik in zo’n mannelijke omgeving zit. Er is een chronisch tekort aan vrouwen in de jazz, en de mannen zijn dorstig. Ik moet vaak nee zeggen, tuurlijk charmant, en goed voor mn ego, maar op een gegeven moment is het genoeg. Ik ben in New York voor de muziek. Zo.

Na Fatcat ging ik met Tom van der Zaal uit eten. We hebben eindeloos gepraat over de Nederlandse jazz scene, en over de verschillen tussen Nederland en Amerika. Savonds ging hij dan naar Smalls en ik ging naar Aaron Goldberg zijn Concert met Guillermo Klein in the Village Vanguard. Guillermo is een latin singersongwriter en twas een super intens concert. Er was een braziliaanse zangeres, wow, wat een kracht, bijna schreeuwen en huilen op het podium. Een heel andere manier van muziek maken dan ik zelf doe.

Hierna even gedag gezegd aan Aaron en toen ook naar Smalls gegaan. Ik liep naar binnen en kwam de Small Cat tegen, wat een schatje… Ian McDonald (pianist) maakte er een mooie foto van. Er was jamsessie en ik heb but not for me gezongen. Ze vonden het goed. En ondertussen was Joanna alweer weg. Ik ging nog wat eten met Spike en John, die samen een interessant gesprek hadden… kuch… het was tenslotte alweer diep in de nacht. Ik ben rond 4 uur naar Joe gefietst en die was nog op. We speelden Bach, Beethoven, Schuman liederen. Joe vertelde verhalen over zijn jeugd en carriere, we speelden quatre mains op de piano en ik viel uiteindelijk rond een uur of 7 op de bank in slaap.

Leave a Reply

Your email address will not be published.