NYC – Greg Hutchinson, Jimmy Heath & Jason Lindner

7/8/9/ dec NYC
Net voor (en na) de grote storm – de tentamens en Sandy – moest ik toch nog effe naar NYC. Ik kwam donderdag avond aan bij Joe. En hij was een beetje hyper, dus het zou een late avond worden. We keken een film over drugs handel in Mexico. En we hadden mijn bed op de vleugel geinstalleerd, want het was een beetje een rommeltje in de woonkamer (m.n. op de bank waar ik normaal slaap). Het sliep relaxt want het is lekker hoog van de grond, maar je moet natuurlijk niet halverwege de nacht je omdraaien en dan van de piano afvallen. Gelukkig is dat niet gebeurd.

Vrijdagochtend ging ik naar Brooklyn, om te ontbijten met Jason Linder, hij was de hele maand op tour geweest naar Japan, Italie en Israel. Het was leuk om bij te praten, het is een inspirerende pianist. Hij heeft jaren les gehad bij Barry Harris en weet precies wat jazz is. Maar op dit moment maakt hij meer modernere jazz, wereld muziek, odd meter, en gaat het hem vooral om vernieuwing, en gebruik maken van verschillende kleuren… Je hoort rock en blues en gypsy in zijn muziek. Na de lunch zijn we met de taxi naar Manhattan gegaan, hij had repetitie voor zijn concert waar ik hem savonds weer zou zien. Ik heb toen de hele middag n beetje door de east village gelopen, en ben toen savonds naar Drom gegaan, waar het concert van Jason was. Hij speelde met Panagiotis Andreou, Mark Guiliana het materiaal van zijn cd NOW VS NOW. Kijk op zijn website: www.jasonlindner.net

De volgende dag ben ik naar de kerst markt op union square gegaan. Superleuk, allemaal handwerk en exclusieve, creatieve mensen. Houten stropdassen, sokpoppen, en kerstkransjes. Savonds Lasagne gekookt voor Joe Cohn en wat vrienden van hem.

Zondag uitgeslapen, en wat gestudeerd. Toen naar de Blue note gegaan waar ik Gregory Hutchinson trof. Samen gingen we met de auto naar zijn concert met Jimmy Heath, Jeb Patton in the First Presbyterian Church (Mount Vernon, NY). Tof concert, vooral om ook backstage de verhalen van Jimmy te horen, hij heeft net een nieuw boek uit, over zijn leven, “Walking with Giants”. Jimmy is geboren in 1926…. en echt een opa, maar wat een energie, grappen vertellen aan de lopende band… Na het concert ging ik met Greg weer naar Manhattan, en we stopten even in Smalls waarna ik door ging naar Fatcat. Joe Cohn moest daar spelen met Ehud Asherie. Daarna heb ik nog wat pool gespeeld met Joe en Floanne, dit duurde tot laat, en toen ik de volgende (maandag) ochtend de bus van 7 uur pakte had ik dan ook maar weinig geslapen…

This slideshow requires JavaScript.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *