Mijn maandag

Mr George Monseur
Mr George Monseur
Mijn maandag is mijn drukste dag. Het begint de dag met het vak “conducting for television and movies”. Dit wordt gegeven door Mr George Monsieur. Deze meneer is een geweldig figuur. Hij doet alsof hij een “grumpy old man” is, maar is dat totaal niet, en dat brengt een hilariteit in de les. De werkdruk is hoog en we gaan snel door de stof. Degene die aan de beurt staat voor de klas, waarbij iedereen een instrument op keyboard vertegenwoordigd. Zij spelen dan hun partij uit de orchestratie van de film muziek. Tegelijkertijd is er een videoscherm voor de student-dirigent waarbij de scene te zien is, met cues, timers en streamers waarop de muziek precies gepast moet worden. Geen simpel klusje.

Dan heb ik mijn prive zangles met David Schott. We werken gestructureerd aan repertoire, techniek, en bijvoorbeeld deze week (oktober) hebben we mijn repertoir voor en uitvoering doorgewerkt. David heeft me namelijk gevraagd voor een optreden met hem en drie andere studenten van hem. We brengen alle vijf een half uur muziek in Jazzclub Ryles. Spannend!

Ed Saindon en ik
Ed Saindon en ik

Na mijn zangles heb ik improvisatieles van 14-16 uur met mister Ed Saindon, die drums en vibrafoon speelt. In deze klas zijn we met een klein combo, (piano, drums, gitaar, bas en ik) en leren we nieuwe concepten van improviseren. Vandaag ging het over pentatonics en upperstructures… eerder ging het over chordtone-soloing. Dit is waarschijnlijk mijn meest uitdagende klas omdat het als zangeres moeilijker is om met deze concepten te werken. Omdat je niet simpelweg een knop kunt indrukken zoals op de piano, moet ik een manier vinden om het allemaal te visualiseren.

Jetro da Silva en ik
Jetro da Silva en ik

Ik sloot de dag af met het Herbie Hancock ensemble dat wordt gegeven door Jetro da Silva. Gewedige man, hij heeft jaren gewerkt met Whitney Houston en is een geweldige pianist. Hij kent alles. En, elke week moeten we voor zijn les een hele cd van Herbie Hancock leren. Tijdens de les spelen we dan de cd na. De pianiste, Nam – een koreaanse van origine – is geweldig, en schrijft elke week alles uit. Het is een hoop werk, om alles te leren, maar dan heb je ook wat. De muziek is intens en het is boeiend om alle fasen van Herbie Hancock zijn muziek te onderzoeken.

This slideshow requires JavaScript.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *