Heimwee? – Kleurmakers

736457_114599888716081_919462587_o

Renzo – art wall V&D

Op het moment dat je heimwee hebt naar het echte Nederlandse, je familie ver weg, je vrienden die je al te lang niet gezien hebt, mijn favoriete stad Leiden… is er altijd wel iemand die me herinnerd aan waarom ik hier eigenlijk – aan de andere kant van de wereld – ben. Muziek dus…

“Heimwee?!, Maar je bent hier toch” stuurde een vriend van mij per wazzap, met bijgaande foto… VIV IN DE BREESTRAAT!? Dus ik ben toch een beetje in Leiden!!

Daar hang je dan!
Daar hang je dan!

Dat komt allemaal door Renzo Candido. Hij startte een jaar geleden het kunstproject ‘Kleurmakers’, waarin hij meer dan vijftig Leidenaren vastlegde. Zij voegen allemaal iets creatiefs toe aan de stad Leiden en zijn op die manier de kleurmakers van het Leidse leven. De foto’s zullen getoond worden op een expositie, en worden uitgeven in een boek. Deze zomer nam Renzo een foto van mij in Scheltema voor zijn project en daarna hebben we nog een uitgebreide shoot gedaan voor mijn nieuwe website… Hierbij sta ik in de polder met een molen en een antieke Burton (een echte jazz auto)… neem een kijkje op www.vivienneaerts.nl.

“Een leven zonder kunst, cultuur, creativiteit en media is niet voor te stellen, een leven zonder is grijs, grauw, kleurloos. Dat betekent dat mensen die ontwerpen, componeren, verzinnen en vormgeven, kleur geven aan ons bestaan. Deze mensen zijn kleurmakers, ze geven letterlijk kleur aan het leven.

Renzo Candido maakt foto’s, bewerkt beeld, ontwerpt websites en logo’s. Bedenkt, regisseert en monteert promo’s en trailers voor Nederlandse televisie. Hij is gespecialiseerd in fotografie met mensen in de hoofdrol. Renzo heeft een achtergrond in de reclame en communicatie. Hij begon in 2012 met een zoektocht naar creativiteit, naar de mensen achter de kunst. Een zoektocht die tot het einde van 2012 gaat duren. Een zoektocht die Leidse creativiteit in beeld brengt, met twee portretten per artiest. Eén foto waarop de kleurmaker aan het werk is en één portret.”

www.kleurmakers.com.
www.galeriedianalepelaar.nl/projecten.php
via twitter: @renzodido

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *